Vietnam met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Vietnam Laos Cambodja

Jullie reis naar Vietnam

Er zijn nog geen directe vluchten van Nederland naar Vietnam. Afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt, moet minstens één overstap worden gemaakt. Je hebt de keuze om deze overstap in het begin van je vlucht te maken, bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk, of aan het eind, bijvoorbeeld in Bangkok, Kuala Lumpur of Singapore. In de meeste gevallen is het goedkoper om een intercontinentale vlucht naar een van deze steden te boeken en daarna met een van de Aziatische prijsvechters naar Hanoi of Ho Chi Min City te vliegen. (www.airasia.com, www.nokair.com). Je hebt dan ook de mogelijkheid om je reis op te delen in kleinere stukjes en bijvoorbeeld een weekje in Thailand of Maleisië te blijven.

Een vlucht van Amsterdam naar Bangkok duurt ongeveer elf uur, dat doet niemand voor z’n lol. Hoe je kinderen hierop reageren kun je vooraf niet voorspellen. Je ergste nachtmerrie is wellicht dat ze door last van hun oren, slaapgebrek of andere klachten het hele vliegtuig bij elkaar gillen. Dat kan gebeuren, maar het hoeft niet. Tijdens onze laatste vlucht speelden de kinderen de eerste uren heel lief en zoet met het meegebrachte speelgoed. Hierna vielen ze zonder problemen in slaap en moesten wij ze wakker maken bij het inzetten van de landing.

Voor onze reis naar Vietnam boekten we een ticket bij LTU van Dusseldorf naar Bangkok. Na een week gingen we door met een vlucht van Air Asia naar Hanoi. Voor de terugreis zorgen we in de buurt van Bangkok te zijn aan het eind van onze reis.  

Omdat je niet weet hoe de vlucht verloopt, raden we aan om de eerste dagen na aankomst een plek te zoeken waar je in alle rust kunt bijkomen van de eventuele jetlag en kunt wennen aan de nieuwe omgeving.

Voor meer tips over vliegen met kinderen verwijzen wij je naar ons hoofdstuk hierover: Klik hier.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here