Vietnam met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Vietnam Laos Cambodja

Gezond en veilig door Vietnam met kinderen

Voor alle reizigers in Zuid Oost Azië geldt: is er iets ernstig mis met je gezondheid, zorg dan dat je snel in een van de goede ziekenhuizen in Bangkok of Singapore komt. Dit geldt ook voor Vietnam. Hoewel er op veel plekken geschreven wordt dat er ook in Saigon goede gezondheidszorg verkrijgbaar is. De verwachting is dat de kwaliteit van de gezondheidszorg in Vietnam snel zal verbeteren. In Saigon werven de eerste ooglaser- en tandheelkundige klinieken de westerse toeristen al met zeer lage prijzen.

In Vietnam hebben wij geen beroep hoeven doen op dokters en ziekenhuizen. Toen onze jongste in Hoi An ziek werd (hoesten, koorts) zijn we langs een apotheek gegaan, waar we antibiotica, paracetamol- en hoestdrank in konden slaan. De kennis van de apotheker verraste ons.

Streekziekenhuizen moet je per definitie mijden, alleen als het echt niet anders kan ga je hier naartoe. Bij acute nood is het op een aantal afgelegen plekken (bijvoorbeeld Phu Quoc) mogelijk om een helikopter te huren die je snel naar het ziekenhuis in Saigon brengt.

De toeristenroute door Vietnam is in principe malariavrij. Behalve de grens- en berggebieden. Anti-muggenmiddelen met 15 – 20% deet zijn overal verkrijgbaar. Overleg uiteraard ruim voor je vertrek met de tropenkliniek of GGD over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Het verkeer in met name de twee grote steden van Vietnam lijkt erg chaotisch. Lopend langs een grote weg moet je kleine kinderen zeker stevig bij de hand nemen. Toch zul je na een aantal dagen ontdekken dat het oversteken van een straat een kwestie van oefenen is.

Van criminaliteit hebben wij niets gemerkt of gehoord. Wij voelden ons in Vietnam overal veilig. Uiteraard heeft dit ook te maken met de tijdstippen waarop wij buiten waren en de plekken waar we met onze kinderen kwamen. We hebben niet bepaalde plekken gemeden uit het oogpunt van veiligheid.

Wees wel beducht voor oplichtingpraktijken. We hebben ervaren dat je genoeg redenen hebt om achterdochtig te zijn bij elke transactie die je doet. Het is ons diverse keren gebeurd dat we dachten iemand te kunnen vertrouwen, we goede afspraken maakten, maar dat we achteraf er toch weer ingeluisd bleken te zijn. Vietnam is hier extreem in. In de overige landen van Zuid Oost Azië hebben we dit niet zo erg meegemaakt.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here