Vietnam met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Vietnam Laos Cambodja

(Tele)communicatie: Post, Telefoon, internet en televisie

Internet
Voor internetmogelijkheden hoef je in Vietnam niet ver te zoeken. Zelfs in de meest afgelegen streken zijn internetcafés die vooral door de Vietnamese jongeren worden gebruikt om tegen elkaar te gamen. Maar uiteraard kun je hier als toerist ook gebruik van maken. Prijzen liggen tussen de 0,50 USD en 1,50 USD per uur. Vaak kun je in deze internetcafés ook heel goedkoop overseas bellen.

Om onze laptop te kunnen gebruiken hebben wij veel gebruik gemaakt van accommodatie die internet in de kamer aanboden. Over het algemeen waren dit heel bruikbare verbindingen, al ligt de snelheid lager dan we in Nederland zijn gewend. Filmpjes uploaden naar You Tube of foto’s naar de website, trek daar maar even wat tijd voor uit. Wifi is trager, dus onze voorkeur ging uit naar een bekabelde LAN-verbinding in de kamer. Internet in de kamer was op een uitzondering na, inclusief in de kamerprijs. Opvallend is dat we er alleen voor moesten betalen in de zeer luxe hotels. Daar betaalden we 3,00 - 4,00 USD per dag.

Telefoon
Hoewel je uiteraard ook in Vietnam gebruik kunt maken van je Nederlandse abonnement, is het veel goedkoper om een Vietnamese prepaid simkaart aan te schaffen. Vinaphone levert in Vietnam het beste bereik, gevolgd door Mobiphone. De aanschaf van een prepaid simkaart kost zo’n 10,00 – 15,00 USD inclusief wat beltegoed. Opwaardeerkaarten zijn overal verkrijgbaar. Met een kaart van 100.000 vnd (7,00 USD) belden wij ongeveer een half uur naar Nederland.

Voor het gemak lieten wij de simkaart en het eerste beltegoed installeren in de belwinkel. We vonden het ook erg handig om beiden een Vietnamese provider te hebben. Wanneer we apart op stap waren, konden we makkelijk contact houden.

Televisie
Vietnamezen zijn gek op televisie kijken. Als de dagelijkse soap op tv is, word je nog wel geholpen in de winkel, maar de verkoopster blijft met haar ogen op de tv gericht. Zelfs in afgelegen dorpjes, waar de huizen van hout of bamboe waren, stonden levensgrote schotelantennes. In veel gevallen stond er ook in onze hotelkamers een televisie. Naast de Vietnamese zenders kun je hier onder andere Cartoon Network, Animal Planet, National Geografic en CNN op ontvangen. Het favoriete tv-moment van onze meiden was om 12.00 uur: Tom & Jerry tijd.

Post
Pakketjes naar Nederland versturen vonden wij opvallend goedkoop. Oma’s en opa’s kun je tijdens een lange reis niet blijer maken dan tussendoor tekeningen en knutselwerkjes van de kinderen toe te sturen. Bij het internationale postkantoor in Hanoi werd ons pakketje goed verpakt, en zo’n tien dagen later werd het bij de familie bezorgd. Prijs is uiteraard afhankelijk van het gewicht. Wij betaalden zo’n 15,00 USD. Voor waardevolle zendingen kun je beter gebruik maken van een koeriersdienst. Bijvoorbeeld www.worldcourier-express.com. Hier betaal je wel meer voor. Een pakket van 28 kilo versturen kost je 268,00 USD. Voor grote zendingen kun je beter gebruik maken van zeepost, via het postkantoor.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here